13 Haziran 2012 Çarşamba

Hayat Döngüsü ve Kişisel Şifrenizdeki Önemi Nedir?

İnsanların kendileri ya da sevdikleri ile ilgili konuşurken 'O, kötü bir dönem yaşıyor' ya da 'İlginç bir dönemden geçiyor' ya da ' Şu yaşadıklarıma inanamıyorum, her şey bu kadar mı üst üste gelir' dediklerini duymuşsunuzdur. Aslında evet, tam olarak olan budur. Yaşarken neredeyse birbirinden kesin çizgilerle ayrılan dönemlerimiz olduğunu, hayatımızda radikal kararlar aldığımızı kendi yaşamınıza bakarak da görebilirsiniz. Bu bazen, daha kolay geçişlerle olmuş bazen neredeyse her şey yıkılarak yeniden yapılanması gerekmiş olabilir. Ama sonuca bakıldığında, bize birileri 10 yıl önce bugün geldiğimiz noktayı tarif etseler, sanırım ilk biz karşı çıkardık.
İşte bunun rakamlar dünyasındaki karşılığı 'Yaşam Döngüsü' 'Hayat Evreleri'dir.
Bunlara kısaca bakarsak:

Hayatımızın 1. Dokuz Yılı: doğumumuz ile 9 yaş arası. Hava elementinin dönemidir. Zeka ve öğrenme yıllarıdır.
Hayatımızın 2. Dokuz Yılı: 10 - 18 yaş arasıdır. Su elementinin dönemidir. Bu dönem duygularımızla ilişkilidir. Kendimizin duygusal maskelerini öğrenir, oluşturur ve deneyimleriz. Aslında sonraki yaşamımız boyunca kuracağımız ilişkilerde neler yaşayacağımızın temellerini atarız. Acı ya da tatlı.
Hayatımızın 3. Dokuz Yılı: 19 - 27 yaş arasındaki dönemimizdir. Ateş elementi dönemidir. Heves ve dürtüler dönemidir. En ateşli aşklarımızı bu yıllarda yaşarız. Sadece aşkın yeteceğiniz düşünerek evleniriz vs. Dünyada kendimiz için bir yer bulmaya, kimlik kazanmaya çalışırız. İş, evlilik, kazançlar, satın alınacak ev vs yolu ile.
Hayatımızın 4. Dokuz Yılı. 28 - 36 yaş arası, Toprak elementi dönemidir. Bu dönem maddiyat, kök salma, güvenlik duyma ve bu ihtiyaçlarımızın arttığı dönemdir.

Buraya kadar olan yaşadığımız 4 evre, yoğunluklu öğrenme içerir bu nedenle de daha esnek olduğumuz daha her tür gelişime açık olduğumuz yıllardır. Bu 4 dönemde oluşan toplam bilgi ve deneyim birikimimiz ile hayatımızın geri kalanını yaşamaya hazırlanırız aslında.

Hayatımızın 5. Dokuz Yılı: 36 - 45 yaş arası, ikinci Hava elementi dönemi. Yani, yeniden havailik ve 'atladığım ne var' diye düşündüğümüz yıllar gelir. '40 yaş sendromu', ' Antropoz-menopoza girdi' diye insanları anlattığımız, hayatta kaçırdıklarımızı yakalamaya çalıştığımız yıllar. Kimliğimiz, mesleğimiz, ilişkimiz, yaşadığımız şehir, ülke vs hepsini yeniden değerlendirmek isteriz.
Hayatımızın 6. Dokuz Yılı: 46 - 54 yaş arası, ikinci Ateş elementi dönemi. Her zaman yapmak isteyip de yapamadıklarımızı ani kararlar alarak yapmaya başladığımız yıllardır. yeniden yaşadığını hissetmek, heyecanlanmak bu döneme aittir. Bu dönem kişisel şifresini kullananlar için son derece keyifli hale gelirken, savrulan, dengelerini yitiren kişilerin yanıp, tükendiklerini hissettikleri yıllar da olabilir.
Hayatımızın 7. Dokuz Yılı: 55 - 63 yaş arası, ikinci Su elementi dönemi. Bu dönemde yeniden duygusal benliğimizi deneyimleriz ama kocaman bir farkla. İlkinden çok derin ve bilgelikle. Kadınlar belki torunları aracılığı ile yeniden bir besleme-büyütme deneyimlerken, erkekler işlerinde aldıkları sağlayıcı-besleyici rollerinden uzaklaşmaya başlar.
Hayatınızın 8. Dokuz Yılı: 64 - 72 yaş arası, ikinci Toprak elementi dönemi.Bir kez daha yaşam döngünüzü tüm elementleri deneyimleyerek tamamladığınız yıllardır. Bu dönemin normal şartlar altında tüm baskı ve insan görüşlerinden soyutlandığınız, yaşamı korkusuzca yaşadığınız bir dönem olması gerekir.
Bu yaştan sonra yaşamaya devam eden şanslılarımız, 3. Hava dönemine girerek yolculuklarını sürdürürler.

Her bir dönem arası geçişlerimiz her zaman dramatik değişimleri getirme potansiyeli yüksek dönemler içerir. Biz bu döngüleri bilmez ve kendimizi uyumlu hale getiremezsek son derece ağır ve travmatik hale gelebilirler.

Şimdi gelelim Kişisel Şifremiz'de ki önemi ve nasıl hesaplandığına.
Kişisel Şifremiz üzerinde 4. hanede yer alan rakamımız, doğduğumuz anda bu dokuz yıllık döngünün neresinden itibaren deneyimlemeye başladığımızı bize verir.
Örneğin: 11 Mart 1973 tarihinde doğan bir kişi, doğduğu anda ilk dokuz yılllık dönemi deneyimlemeye ve öğrenmeye başlar. Bu doğum tarihine göre 4. hane ise :  sayısıdır. Yani, kişi doğduğunda 7 rakamının özelliklerine göre davranacak, her yaşında bu hanenin hangi rakam olduğuna göre davranmaya devam edecektir.
Aynı örnekten gidersek; bu kişi 33 yaşına geldiğinde 4 rakamının etkisi ile bu rakamın artı ve eksi yönlerini deneyimleyerek hayatına devam edecektir.

Ne olduğunu anlamadığımız, neden değiştiğine anlam veremediğimiz kişilerin bu yaşam döngülerine bakmak bizlere ciddi bir öngörü kazandıracaktır. Her birinizin kendi yaşam döngülerini çıkartmanızı ve rakamların özelliklerini öğrenmenizi, her yeni yaşınızda buna bir göz atmanızı öneririm.

Yeri gelmişken, rakamların en özet manalarını yani hayatımıza kattıklarını da verelim.
1 Rakamı: Hava elementi. Yaratıcılık ve güven.
2 Rakamı: Su elementi. İş birliği ve denge.
3 Rakamı: Ateş elementi. İfade ve duyarlılık, düzen talebi.
4 Rakamı: Toprak elementi. İstikrar ve süreç için araştırmacı.
5 Rakamı: Hava elementi. Özgürlük ve disiplin için çözümleyici.
6 Rakamı: Ateş elementi. Vizyon ve kabul, etkileyici ve karizmatik.
7 Rakamı: Su elementi. İtimat ve açıklık. Ağırbaşlı, mahremiyete önem veren.
8 Rakamı: Toprak elementi. Bolluk ve güç. Güvenilir, dengeli.
9 Rakamı: Bütünlük ve bilgelik. Benzersiz, çocuk.

O yaşanılan yıl ile hesapladığımız, hanesine göre içinde bulundukları yılın karşısına gelen durum ve hislerle yaşamayan kişiler hep sorarlar, rakamın karşılığı bolluk ve güç yılım ama neden böyle hissetmiyorum diye. Her rakam onun üzerinde ve bilincinde çalışmamızı, karşılığını vererek yılları geçirmemiz halinde en iyi ihtimallerini hayatımıza taşıyacaktır.

Pratik bir yöntem ile içinde bulunduğunuz yılın, kişisel şifrenize göre hangi yıl olduğunu bulabilmek için şöyle bir hesap yapmanız mümkün: Doğum gününüz / Doğum ayınız / Hesaplamak istediğiniz yıl.
Yani; 11 mart 1973 doğumlu örneğimiz 2012 yılında;
11 03 2012
1+1  0+3  2+0+1+2
2 3 5 = 10 ---- 1 + 0 = 1 rakamını deneyimlemekte. Yani 2012 yılında tohum ekmekte, hayatının her alanında yenilikler yapmakta. Yeni fırsatlara daha kolay atılmakta ve deneyimlemekte...
Bu bilgiyi yaşı itibari ile 9 yıllık periyotlardan hangisinde bulunduğuna göre yorumlarsak, kişinin bize göre anlamakta zorlandığımız davranışlarının aslında ne kadar anlamlı ve kendisine özel olduğunu da görebilmemiz mümkün.
Özel ilişkilerinizde ise hem kendi hem karşı taraf için hazırlamanız da ilişkinizde yaşadığınız sorunlara ışık tutmanıza ve yeni anlayışlar geliştirmenize yol açacaktır.

Daha detaylı analizler için bizlere başvurabilir, sorularınıza detaylı analizler ile cevaplar alabilirsiniz.

Sevgilerimizle, Kişisel Şifreniz

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder