29 Aralık 2012 Cumartesi

2013 yılı ve Kader Döngüsü

Her yılın üzerimizde farklı bir önemi olduğunun bilincinde ve detaylarda neler olabileceği, üzerimize düşen görevlerin ne olacağı merakınızı gidermek için hazırladığımız 2013 dosyamızı bilgilerinize sunarız.

Her doğan kişi doğum tarihine göre hesaplandığında Kader Döngüsü'nün bir noktasından yaşamına giriş yapar. Bu zaman dilimi ortalama olarak 9 yıldır ve 9 yılda bir deneyimleyeceği yeni bir evreye girer. Bunun detaylarını okumak için bkz. http://kisiselsifreniz.blogspot.com/2012/06/hayat-dongusunun-kisisel-sifrenizdeki.html

Şu anda kader döngüsünün hangi yılını yaşamakta olduğunuza dair en pratik hesaplama, doğduğunuz gün + doğduğunuz ay + hesaplamak istediğiniz yıl şeklinde olacaktır.

Örneğin: 29 Kasım 1976 doğumlu birisi için bu hesaplama şu şekilde olacaktır.
29 Kasım 1976
29.11.1976 (rakamsal olarak doğum tarihi)
29.11.2013 (kader döngüsünde bulunduğu yılı hesaplamak için, bakmak istediğimiz yıl, yani 2013)
(2+9) + (1+1) + (2+0+1+3)
(11) + (2) + (6)
(1+1) + 2 + 6
2 + 2 + 6 = 10 yine çift basamaklı bir sayı olduğu için kendi arasında topluyoruz
1 + 0 = 1 rakamını elde ediyoruz.

Sonuç olarak bu örnek kişimizin 2013 yılı için Kader Döngü Yılı '1' dir.

Bu hesaplamayı yaptıktan ve kader döngüsünde bulunduğunuz yılı tespit ettikten sonra aşağıdan karşılığını okuyabilirsiniz...

Kader Döngüsü Yılı 1 (Yaratıcılık ve Güven) : Bu devrenin ilk yılıdır. Yaratıcılık baş roldedir. Tohumları ekme ve yeni fırsatlara güvenerek, açılma yılıdır. Tohum ekmeye karşılık gelecek her şeyi bolca yaşayacağınız ya da yaşamanız gereken yıldır. Yeni planlar yapmak, taşınmak, yeni yol haritaları düzenlemek, yeni gruplara katılmak vs. Aslında bir anlamda, istemeseniz bile yaşadığınız son 2 yıllık süreçte çok şeyler kaybetmiş, hüsrana uğramış, ilişkinizi bitirmiş ya da işinizden ayrılmış olabilirsiniz. Evren bize, kaybettiklerimizi düşünmek yerine yenilikleri hayatımıza çekmemizi, gereken adımları atmamızı önermektedir. Tıpkı yeni bir sayfa açmak ve içinde neler olacağına karar vermek, bunu sağlayacak adımları atabilmek gibi.

Kader Döngüsü Yılı 2 ( İşbirliği ve Denge ): Bir önceki yıl ektiğimiz tüm tohumların, büyüyüp gelişebilmesi için ihtiyaç duyduğu şeyleri sağlamamız gereken yıldır. Diğer insanlarla bir şekilde birlikte çalışma, sınırlarımızı belirleme, yeni bağlar, yeni hedeflerimiz için ortak çalışabileceğimiz insanlar bulma gibi alanlar bu yılınızı doldurmalı. Bir nevi, son iki yılda o kadar zorlandıktan sonra bu yıl, ortak planlar yapabileceğiniz, yardım alabileceğiniz insanları, ortamları hayatınıza çekeceğiniz bir yıldır. Attığınız tohumların hangi konularda desteğe ihtiyacı olduğunu inceleyiniz ve neler yapabileceğinize bakınız.

Kader Döngüsü Yılı 3 ( İfade ve Duyarlılık ): Üçüncü yıl 1. yılda attığımız tohumları eğer 2. yılda yeterince iyi bakmayı ve beslemeyi başardıysak filiz haline geldiğini göreceğimiz yıldır. Ama dikkatli olmak lazım, filiz henüz taze ve tüm risklere açık. Bu yıl hissedeceğimiz en yoğun duygu, incinme ve kendine güvensizlik olacaktır. 'Acaba bunu gerçekten yapabilir miyim?' demeyi bırakmalı ve ufkunuz genişletmelisiniz. Deneyimlemekten korkmayın.

Kader Döngüsü Yılı 4 ( İstikrar ve Süreç ): 1. yılda attığımız tohumlar artık güçlenmiş ve derinlere kök salmıştır. Artık istikrar oluşturma zamanıdır. Yani son 4 yıldır uğraştığımız, belirleyip üzerinde çalıştığımız ve mesafe kaydettiğimiz hedeflerimiz, amaçlarımızı sağlamlaştırma zamanıdır. Sağlamlıklarından emin olma zamanıdır. Aynı şekilde emin olmak demek, gözden kaçırdıklarımızı tespit etmek, gözden geçirmek, düşünmek zamanıdır. Eğer bir şeyler eksik ise, yeniden planlama ve gereken doneleri birleştirme zamanıdır.

Kader Döngüsü Yılı 5 ( Özgürlük ve Disiplin ): Eğer ilk dört yıl gerçekten çalışmış ve yaptıklarımızdan eminsek, sağlam iş görüp, emek sarf etmişsek, şimdi fırsatların, birçok seçeneklerin ve seçimlerin zamanıdır.
Şimdi verdiğimiz emeklerin daha görünür olduğu ve alternatiflerimiz çok olacağı bir yıldır. Seçimlerimiz sonraki 4 yılımızı şekillendirecektir.

Kader Döngüsü Yılı 6 ( Vizyon ve Kabul ): 6. yıl bir tür geri verme yani yetiştirdiğimiz ve artık ağaç olup, meyve vermeye başlayan tohumumuzun mahsulünü başka varlıklarla paylaşma vaktidir. Bir tür görev duygusu ve yüksek vizyon ile iyi talihimizi paylaşma zamanıdır. Bu yıl bolluk zamanıdır. Ve atlanmaması gereken en üst noktanın sürekli altını çizecektir yaşadıklarımız. Büyük tabloyu gör ve kabul et, takdir et demektedir etrafımızdaki her şey. Olan zaten hep olması gerekendir.

Kader Döngüsü Yılı 7 (İtimat ve Açıklık): Bu yıl, aldığımız tüm mahsullerin, ödüllerin, bizi mutlu eden hayatımızdaki her şeyin kaynağını hatırlayıp, şükran duyma zamanıdır. Artık hedefe yönelme değil, rahatlayıp, zevk duyma, dinlenme ve geçmiş yıllara bakıp dersler alma zamanıdır. Tüm önceki yıllarda geçirilen tüm mücadelelerin, şimdiki an'a nasıl katkıda bulunduklarını görme ve yaşanılan her şey için şükran duyma zamanıdır.

Kader Döngüsü Yılı 8 (Bolluk ve Güç): Bu yıl önceki yıllarda yeterince emek vermiş ve her tür probleme rağman içsel gelişimini sürdürmüş kişilerin, yani hazır olanların ödüllerini, mahsullerini alacakları yıldır. Önceki yıllarda nasıl çabalar ortaya koyduysak direkt olarak onların karşılıkları alınacaktır. İyilikse iyilik; kötülüse kötülük; boş geçirilen zamansa boşluk vs gibi...Ve esmeye başlayan değişim rüzgarı yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başlayacaktır.

Kader Döngüsü Yılı 9 (Bütünlük ve Bilgelik): Bu yıl, tamamlayıp bitirme, bırakma, bilgeliğe götürene biçimde sessizce iç dünyaya dalma ve bakıp tüm devrelerin bitip yeniden başladıklarını anlama zamanıdır. Burada bağlılık ve bağımlılıklara asla yer yoktur. Çünkü, her şey geçicidir. Bu devrede kazanılanlar sayesinde ve özellikle bilgelik sayesinde yeni 9 yıla hazırlanma, umutlar yeşertme ve gayretle yeni tohumlar ekebilmek için toprağımızı kazma, hazırlama zamanıdır. İç sessizlik ve sukunet dönemidir.

Özellikle 9. yıl ve 1. yıl en önemli zamanlarımızdır. En hırçın, en bilinmeyeni hissettiğimiz için korktuğumuz, çoğu kez ne yapacağımızı bilemediğimiz. İşte bu durumlar için Kişisel Şifreniz'de yer alan 4. haneniz yardımınıza koşmaktadır. Bu hanenizde yer alan rakamın karşılığını okuyarak en problemli dönemde hangi davranışları sergilemenin hayatınızı kolaylaştıracağını görebilirsiniz.

İçsel gelişiminizin doruklarında olacağı ve rakamları daha çok seveceğiniz bir yıl dilerim... :)
Mutlu Yıllar...
Kişisel Şifreniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder