30 Mayıs 2012 Çarşamba

Kişisel Şifrenizde İkinci Hane Neyi Anlatır?

İkinci Hane (Sosyal Bilinçlilik-Duyma Duyusu-Duygu-SesTonu-Konuşma Biçimi)
Bu sayı kişinin doğduğu 'ay'dan gelmektedir.
Yakın bir ilişkide Kişisel Şifrenizin 1. Hanesi'nde bulunan sayıya göre davranırken, evinizin kapısından dışarıya çıktığınızda ve sosyalleştiğinizde, karakterinizde işlemeye başlayan yanları 2. Hane'deki sayınız belirler. Daha yüzeysel iletişimlerinizi bu sayıya göre düzenlersiniz. Kısacası bu sayı sosyal ortamlarınızda taktığınız ilk maskedir. Fazla tanımadığınız, güvenmediğiniz kişiler ya da iş arkadaşlarınıza karşı gösterdiğiniz kişiliktir.

Bu sayı, içine doğduğumuz küçük kültür ve doğal çevre tarafından programlanmakta ve anne tarafından hamileliği ile çocuğa aktarılmaktadır. İnanç sistemimizi etkileyen tüm çevre, o döneme ait tavırlar ve düşünceleri bize göstermektedir. Annenin komşuları, yaşadığı köy/kasaba/şehir/ülkeyi kapsamaktadır. Anne tarafından algılanan dünyanın 'doğum ayı' kanalı ile çocuğuna aktarılması ve sosyal bilinç şifresini belirlemesidir.

Ancak özellikle belirtmeliyiz ki; burada baba-anne ilişkileri değil anne-sosyal çevre ilişkilerinin etkileri çocuğa aktarılmaktadır.

Yüzünü hiç görmediğiniz birisi ile telefonda konuştuğunuzu düşünün, yinede o kişi hakkında bir fikriniz olur. İşte bu fikir bu sayının özelliklerinden kaynaklanmaktadır. O sesin tonu, tınısı ile o kişi hakkında kafanızda oluşan, o kişiye ait sanal görüntünün nedeni bu sayıdır.

Kısacası, 'ses tonunuz' ile karşınızdaki insan üzerinde oluşturduğunuz etkileri özetlemektedir.
Eğer karşımızdaki kişi bizi görüyorsa o zaman, kafasında bizim ile ilgili oluşacak izlenim, hem 1. hane hem de 2. hane'deki sayıların karşımı olacaktır. Dolayısı ile bu hanedeki sayınızı okuduktan sonra yeniden 1. hanenizde yer alan sayıya bir bakmanızı öneririz...

Bu konudaki ikinci hatırlatmamız ise şu olacaktır: karşımızdaki insanlar bizi ilk gördüklerinde mutlaka sayılarımıza ait kişilik özelliklerimizin negatif taraflarını görmeye daha meyillidirler. Böylece, bizden gelebilecek olası kötülüklere karşı bir savunma geliştirmiş olmaktadırlar. Ve dolayısı ile kendilerini daha güvende hissetmektedirler. Bunu kendimizi gözlemleyerek de doğrulayabiliriz. Sayılarınızın mutlaka negatif etkileri üzerinde düşünmeniz ve çalışmanız, gelecekte tanışacağınız kişiler açısından iletişiminizi güçlendirmenizi  sağlayacaktır. Böylece kişiler üzerinden doğru bir 'ilk izlenim' bırakma şansınız yükselecektir...

Sevgiler...
Kişisel Şifreniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder